Over ons

In 2020 ben ik gestart met Crafted With Love toen ik geheel onverwacht op non actief werd gezet als thuisverpleegkundige. Bij het uitbreken van de corona ben ik in de eerste plaats gestart met het maken van gepersonaliseerde mondmaskers om zo toch nog het gevoel van “zorgen voor” te hebben. Al snel kreeg ik de smaak van het ontwerpen te pakken en ben zo uitgebreid naar een mooie collectie van gepersonaliseerde artikelen. Zo bedruk ik nu onder andere ook textiel en heb ik een nieuwe lijn fotoproducten opgestart. Alle artikelen kunnen op maat gepersonaliseerd worden zodat je een uniek stuk voor jezelf hebt of cadeau kan geven. Gegarandeerd succes dus! Ook bedrijven en kleine zelfstandigen kunnen hier terecht met hun logo’s.
Kortom dus voor elk wat wils.
Creatieve groeten, Linsey

 

Hoe gaan wij te werk

Bij het bedrukken van artikelen werk ik met 2 verschillende technieken. De eerste is met een snijplotter en de tweede met een sublimatieprinter. Hieronder leg ik je de technieken even uit.

Bij de techniek met de snijplotter werk ik met 3 soorten materiaal, de eerste is met flexfolie en wordt ook het meeste gebruikt. Flexfolie is een heat transfer, wat betekent dat het een met warmte over te brengen materiaal is. Flex wordt gebruikt om kleding, tassen, paraplu’s en andere textiel items van namen, logo’s en andere opdrukken te voorzien. Het is egale folie en heeft een gladde structuur. Het is met Flex transfers niet mogelijk kleurverloop of rasters te gebruiken. Het tweede soort materiaal is flockfolie. Deze folie kan je vergelijken met de flexfolie maar heeft een wat grovere structuur en voelt een beetje als velours. De derde soort is vinyl, dit is een stickerfolie en wordt voornamelijk gebruikt om decoratieartikelen te decoreren.

Sublimeren van kleding houdt in dat een digitaal geprint logo of tekst door middel van een hittepers in de polyestervezel wordt gedrukt.

Het bijzondere hiervan is, dat polyestervezels bij een bepaalde temperatuur open gaan staan. De inkt vergast onder invloed van diezelfde temperatuur en zakt vervolgens in de openstaande polyestervezel.

Bij het afkoelen sluit de vezel zich weer waardoor de inkt is opgesloten in het shirt.

Eenmaal samen is het met deze sublimatie druk techniek uiterst wasbestendig, doordat de afdruk zich niet, zoals bij gewone transfers, aan de oppervlakte bevindt, maar één is met het oppervlak. De opdruk is dus op geen enkele manier meer te verwijderen en maakt feitelijk deel uit van de stof.